شرکت اینتل اعلام کرد که پردازنده نهالم (Nehalem) را در اواخر سال جاری عرضه خواهد کرد. این معماری قرار است به‌نوعی جایگزین ریزمعماری‌های به‌کار رفته در پردازنده‌های 2 Core این شرکت شود. این ریزمعماری سال گذشته به‌صورت بسیار سطحی معرفی شد، اما به‌‌‌‌تازگی و در نمایشگاه کامپیوتکس(Computex) ، اینتل جزییات بیشتری از این ریزمعماری را فاش کرد.

ریزمعماری نوین‌

شرکت اینتل اعلام کرد که پردازنده نهالم (Nehalem)  را در اواخر سال جاری عرضه خواهد کرد. این معماری قرار است به‌نوعی جایگزین ریزمعماری‌های به‌کار رفته در پردازنده‌های 2 Core این شرکت شود. این ریزمعماری سال گذشته به‌صورت بسیار سطحی معرفی شد، اما به‌‌‌‌تازگی و در نمایشگاه کامپیوتکس(Computex) ، اینتل جزییات بیشتری از این ریزمعماری را فاش کرد.

نتایج آزمایش‌های اولیه‌ای که بر روی این پردازنده صورت گرفته، نشان داده است که این ریزمعماری در کنار مزایای زیادی که دارد از اشکالاتی نیز رنج می‌برد. پردازنده‌های ساخته شده با استفاده از این ریزمعماری تا 10 درصد مصرف بیشتری نسبت به پردازنده‌های دیگر این شرکت دارند، اما در عوض 20 تا 50 درصد کارایی بهتری در فرکانس‌های کاری مشابه دارند. این امر بدان معنا است که بهره‌وری کلی این پردازنده‌ها نسبت به پردازنده‌های حال حاضر افزایش پیدا کرده است. در برخی از آزمایش‌ها فرکانس این پردازنده‌ها تا مرز 66/2 گیگاهرتز نیز افزایش پیدا کرده است. یکی از اشکالات اصلی در پردازنده‌های ساخته‌شده با استفاده از این ریزمعماری پایین آمدن سرعت لحظه‌ای در هنگام کار روی درگاه‌‌های PCI Express است. اما به احتمال زیاد، اینتل این اشکال را تا زمان عرضه نهایی این محصول برطرف خواهد کرد.

 گفته می‌شود که شرکت AMD نیز محصول جدیدی را در دست ساخت دارد که با نهالم رقابت خواهد کرد. بلافاصله پس از معرفی این ریزمعماری بسیاری از سازندگان مادربردها پشتیبانی خود را از آن اعلام کردند. شرکت گیگابایت به‌عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های سازنده مادربرد، یکی از شرکت‌هایی بود که تصمیم خود را برای پشتیبانی کامل از ریزمعماری در مادربردهای خود اعلام کرد.

نسل جدید معماری چند هسته‌ای‌

شرکت اینتل همچنین اطلاعات اجمالی را راجع به معماری چندهسته‌ای جدید خود منتشر کرد. پس از شایعاتی که پیرامون پلتفورم بعدی اینتل به‌گوش می‌رسید، خود این شرکت با انتشار جزییاتی بیشتر از این معماری بر شایعات موجود مهر تایید زد. این معماری که لارابی ( Larrabee ) نام دارد، از پردازش چندهسته‌ای برای افزایش سرعت محاسباتی نرم‌افزارهای سه‌بعدی گرافیکی و برنامه‌های شبیه‌ساز علمی و مهندسی استفاده می‌کند. به‌گفته اینتل تا زمان ارایه این پردازنده در سال 2009 یا 2010 اولین مدل‌های مبتنی بر این تراشه پرقدرت با هدف تسخیر بازار رایانه‌های شخصی مخصوص پردازش‌های گرافیکی معرفی خواهد شد.

این شرکت اعلام کرد که در جریان کنفرانس گرافیک رایانه سیگ‌گراف(SIGGRAPH)  درسال 2008، گزارش دقیق‌تری را در این باره منتشر خواهد کرد. لارابی بر مبنای پردازنده‌هایی با معماری مشابه 86 x ساخته خواهد شد، اما مشخصه‌هایی از آن  مانند پردازش برداری و سخت‌افزار اختصاصی برای عملیاتی همچون پردازش بافت‌های گرافیکی  ارتقا و بهبود خواهند یافت. طراحی این پلتفورم با هدف انعطاف بیشتر و قابلیت برنامه‌ریزی پیشرفته‌تر نسبت به تراشه‌های پردازش گرافیکی (GPU)  صورت گرفته است.

به‌گفته اینتل تراشه‌های جدید نسبت به انواع تراشه‌های گرافیکی حال حاضر از فاکتور انتساب به معماری آشنای اینتل و در نتیجه برنامه‌ریزی آسان‌تر برخوردار هستند. با وجود این که گفته می‌شود هسته لارابی بر مبنای فناوری پنتیوم است، اما ویژگی‌هایی مانند multithreading  و گسترش‌های 64 بیتی موجب می‌شوند تا کارایی آن نسبت به پنتیوم، افزایشی چشمگیر از خود نشان بدهد.

سعیده ستوده نیا

منبع :‌ کلیک

دسته ها : سخت‌افزار
شنبه نهم 6 1387
X